Vacanta in Zakynthos (4): Plajele din zona Alykanas- Impresii, poze reale si recomandari

Inainte de a plati pentru o vacanta in Zakynthos este bine sa stii ca insula are zone cu totul si cu totul diferite unele fata de celelalte. Cei care cauta plaje largi de nisip si linistite trebuie sa faca rezervari in Vassilikos, cei care le cauta pe cele nu la fel de largi dar tot cu nisip fin si ceva mai zgomotoase trebuie sa mearga in Kalamaki. Zona Alykanas, despre care ne propunem sa vorbim astazi este oarecum diferita de celalalte doua. Aici intalnim plaje mai reduse ca dimensiuni unde nisipul fin se imbina cu pietrele, dar care in schim au niste diguri fantastice (unele chiar cu trepre directe catre mare). Plajele de aici, desi inguste, ti se vor parea totusi mai mari decat cele din Tsilivi. Spre deosebire de celalalte zone din Zakynthos, in Alykanas am vazut o sumedenie de locatii in care sezlongurile si umbrelele sunt gratuite pentru clienti (asa cum se intampla peste tot in Grecia).

Impresii din Alykanas- Zakynthos

Alykanas, un sat tradițional grecesc asezat pe litoral, este situat în partea de nord-est a orașului Zante, alături de satul Alykes. Alykanas este totodata si un sit arheologic de mare importanta arheologica, aici fiind descoperite in urma unor sapaturi nave miceneene. Uimitoarele descoperiri de aici i-au facut pe oamenii de stiinta sa creada ca pe actualul asezamant al Alykanas ar fi existat vechiul oras Arcadia. Statiunea Alykanas este ideala pentru vacantele relaxante si totodata destinatia perfecta pentru familiile cu copii.

Alykanas își menține caracterul tradițional, printre plantații de măslini luxurianți și podgorii. Stațiunea este ideală pentru drumeții, ciclism sau chiar călărie. Mai mult, puteți vizita Muzeul Agricol Vertzagio aflat in Satul Pigadiakia in care puteti ajunge cu trenul care are curse zilnice. In Alykanas se poate juca minigolf iar plajele sunt inzestrate cu tot felul de terenuri de volei, fotbal, etc. Se poate face diving si snorkeling.

Copiii gasesc aici trambuline montate in mare.

Tavernele de la malul marii sunt dragute si linistite. Nu in ultimul rand va puteti angaja intr-un traseu prin locurile pitoresti ce pot fi admirate pe drumul care satucul Alykes.

 

Restaurantele din Alykanas- Zakynthos

În Alykanas există multe taverne tradiționale cu bucătărie locală. Cele mai multe restaurante oferă un meniu variat incluzând Zakynthian și un amestec de preparate din bucătăria internațională (italiană, britanică). În plus, există restaurante chinezești și indiene și case de grătar care oferă suvlaki și pitta tradiționale. Noi, fiind in trecere prin Alykanas, am preferat burgherii de la taverna Golden Dolphin. Au fost excelenti si, asa cum spuneam anterior, sezlongurile sunt gratuite pentru consumatori.

Burgherii me care i-am mancat pe plaja din Alykanas- Vacanta in Zakinthos

Taverna Golden Dolphin - Plaja din Alykanas- Vacanta in Zakynthos

O zi pe plaja din Alykanas

Plaja din Alykanas- Vacanta in Zakynthos 1

Vacanta in Zakynthos- Plaja din Alykanas 2

Vacanta in Zakynthos- Plaja din Alykanas 3

Vacanta in Zakynthos- Plaja din Alykanas 4

 Shopping in Alykanas Zakynthos

În centrul Alykanas există mai multe magazine, cum ar fi magazine de bijuterii, produse din piele și magazine de cadouri, magazine de suveniruri, produse locale, cum ar fi mantolato și pasteli, magazine și supermarketuri, care vă vor satisface nevoile zilnice la prețuri accesibile.

 

Viata de noapte in Alykanas- Zakynthos

Alykanas este o destinație de vacanță ideală pentru vacanțe relaxante, prin urmare nu este cunoscută pentru o viață de noapte agitată. Cu toate acestea, există câteva baruri și puburi care oferă cocteiluri delicioase în sunetul muzicii relaxante. Unele baruri organizează nopți de karaoke sau nopți grecești, iar altele sunt situate chiar lângă mare, pentru o vedere uimitoare spre marea cristalină albastră din Zakynthos.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.