Vacanta in Zakynthos (5): Plajele din zona Laganas- Impresii, poze reale si recomandari

Laganas, pe coasta sud-vestică a insulei Zakynthos (Zante), este, fără îndoială, cea mai mare stațiune din Zakynthos și un adevărat magnet pentru tineri care nu caută odihnă!
Toate acestea lângă o plajă de nisip minunată (9 km lungime) cu ape calde și curate. În Laganas, vizitatorul are o gamă largă de hoteluri, apartamente, restaurante, taverne, baruri și cluburi. Este fara indoiala cea mai zgomotoasa statiune din insula.

O frumoasa vedere asupra pietrelor de pe plaja din Laganas

Daca va aflati in zona Kalamaki, pana la plaja din Laganas se poate merge pe maul apei in 30-45 de minute.

Vacanta in Zakynthos- Plaja din Laganas 1

Impresii din Laganas- Zakynthos

Plaja Laganas este cea mai lunga din insulă, de o frumusețe naturală deosebită. Are 9 km lungime, cu ape calde și curate. Aveți nevoie de mai mult de o oră pentru a merge de-a lungul plajei până la capăt!
Există umbrele și șezlonguri de închiriat si o sumedenie de taverne de-a lungul plajei. Dacă nu vă place centrul aglomerat al plajei, doar câteva minute de mers pe jos vă va duce într-un loc mai liniștit.
Plaja este ideală pentru copii (nu insa si statiunea), datorită apelor calde și nu foarte adânci saunisipului fin. Plaja Laganas a fost un loc de reproducere pentru faimoasa țestoasă de mare Caretta. Perioada lor de stabilire a ouălor coincide cu vacanțele de vară. În timpul lunilor iulie și august, țestoasele de sex feminin vin pe țărm pentru a-și îngropa ouăle la aproximativ 50 cm în nisip. Nisipul cald face ca ouăle să fie acoperite, iar puii țestoaselor apar 8 săptămâni mai târziu, îndreptându-se imediat spre marea luminată de lună.
Deci, pentru a proteja broasca țestoasă, în partea estică a golfului din Laganas nu sunt permise sporturi pe mare sau bărci. De asemenea, oamenilor nu le este permis accesul pe plaja dupa apusul soarelui. Cu toate acestea, în timpul orelor de zi, puteți viziona broaștele țestoase în mediul lor natural folosind bărci speciale din sticlă.
Există numeroase bărci mici care preiau turistii spre a merge de aici catre alte plaje.

Plaja si Portul din Laganas- Vacanta in Insula Zakynthos 1

Pentru cei pasionati de diving sau snorkeling exista locuri cu pietre la finele plajei din Laganas.

Locuri de snorkeling si diving pe plaja din Laganas- Zakynthos

 

Plaja din Laganas- Vacanta in Insula Zakynthos 2

Shopping in Laganas- Zakynthos

Există numeroase magazine în zona Laganas, oferind tot ceea ce un vizitator poate avea nevoie: supermarket-uri, alimente, brutării (care oferă multe tipuri de pâine și dulciuri), magazine de cadouri, bijuterii, articole de îmbrăcăminte din piele și magazine de îmbrăcăminte. Multe dintre magazinele de cadouri oferă, printre altele, păpuși miniaturale Caretta și multe produse confectionate manual.

 

Viata de noapte in Laganas- Zakynthos

 

Laganas este renumit pentru cea mai bună și mai plină viață de noapte pe care o oferă.Noaptea, muzica este data la maxim, în timp ce cluburile și barurile cauta tot felul de oferte pentru a capta atenția vizitatorilor!
Cele mai multe cluburi și baruri sunt de-a lungul drumului principal din Laganas, unde puteți găsi: Băuturi alcoolice, atmosferă plină de viață și muzică de dans într-o multitudine de locuri
Multe cafenele cu televizoare cu ecran lat care joacă un film diferit în fiecare noapte.
Nopți de nuntă și snack-baruri.
Baruri de tip englezesc cu muzica anilor 60, 70.
Toate tipurile de muzică
Baruri de karaoke
Noapte tematică, dans live și cluburi de dans.
Cele mai multe baruri și cluburi sunt deschise (intrare gratuită)incepand cu ora 18:30 și se închid la patru dimineața (în timpul săptămânii) și șase dimineața în timpul weekend-urilor!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.