Vacanta in Zakynthos: Impresii din capitala Zante

Portul din Zante- Vacanta in Insula Zakynthos

În timpul vacanței voastre in Insula Zakynthos, puteți alege să petreceți o dimineață sau o seară în orașul Zante, o micuta capitala  fermecătoare. Orașul Zante este situat la mijlocul coastei de est a insulei Zakynthos, la doar cinci kilometri de stațiunea populară Tsilivi. Arhitectura și stilul orașului Zante au fost influențate în parte de venețieni, francezi și englezi, care toti rand pe rand, la un moment dat în istorie, au ocupat orasul, cunoscut de localnici si sub numele de Zakynthos.

Portul din Zante vazut de pe Ferry- Vacanta Zakynthos

Desi puternic influentat arhitectural de spiritul venetian, orasul Zante ofera un mix: Un frumos port, importante biserici ortodoxe, strazi comerciale si cafenele fantastice care fac din acest orasel un loc extrem de interesant.

Frumusetea Insulei Zakynthos incepe din Zante

Culoarea Marii Ionice in Portul din Zante- Zakynthos

În partea superioară a orașului (Zante ( Zakynthos), Piața Solomos marchează intrarea principală în oraș. De aici puteți merge spre piața San Marco și pe strada principală de cumpărături a lui Alexander Roma. La capătul inferior al orașului, biserica Sf. Dionisie stă pe drumul din portul feribotului.

Biserica Sfantul Dionisie din Zante- Vacanta in Zakynthos

Conectarea celor două capete ale orașului Zante este drumul principal și promenada, Strada Marina. Puteți să vă plimbați de-a lungul Strada Marina, de sus în josul orașului, în aproximativ cincisprezece minute. Promenada Strada Marina se întinde de-a lungul intregii faleze a orașului Zante.

Strada Marina din Zante- Vacanta in Zakynthos

Aproximativ trei străzi dinspre Strada Marina, principala stradă comercială Alexander Roma se desfășoară paralel cu drumul portuar. Va fi greu să vă pierdeți în acest mic oraș fermecător. Luati o hartă de la aeroport sau de la hotel și bucurați-vă de descoperirea orașului Zante în ritmul propriu.

Există o serie de muzee și monumente de admirat orașul Zante. În Piața Solomos veți vedea statuia libertății și statuia lui Solomos. Dionysios Solomos, a fost un poet grecesc faimos și o figură cheie în Războiul de Independență al Greciei împotriva turcilor. Oda lui de Libertate este astăzi imnul național grec.

Piata Solomos din Zante- Vacanta in Zakynthos

De asemenea, puteți vizita Muzeul de artă post-bizantină din Piața Solomos. Acest muzeu Zakynthian este plin de uimitoare lucrări de artă și icoane.

La câțiva pași, situat în piața St Marcos, se află Muzeul Solomos și Kalvos, doi dintre cei mai proeminenți Zakynthieni. Mausoleurile ambilor poeți pot fi văzute aici în micul muzeu situat lângă Biserica Catolică din St Marcos. Muzeul Solomos și Kalvos, cunoscut și sub numele de Muzeul Zakynthieni, este fascinant și informativ – merită vizitat în timp ce vă aflați în orașul Zakynthos.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.