Valencia la low-cost: Impresii si poze reale din vacanta

TOTUL DESPRE VALENCIA LOW – COST

 

Cum ajungem in Valencia?

Cel mai bun mod de a ajunge la Valencia, este prin aeroportul său, cunoscut sub numele de Aeroportul Manises care este situat la 8 kilometri vest de oras. Cele mai bune in acest sens sunt cursele aeriene low-cost de la Wizz-Air cu plecare de pe Aeroportul Otopeni. Legătura între aeroportul din Valencia  și oraș este foarte rapida și comoda. Atfel, se pot lua oricare dintre cele doua linii de metrou, autobuzul sau taxi-ul. Insa, daca vreti sa ajungeti de pe teritoriul Spaniei cu trenul la gara din Valencia (Joaaquin Rorolla) etse bine de stiut ca pe aici trec trenurile Alvia si Euromed ce ofera conexiuni de la Madrid, Cuenca, Albacete, Tarragona si altele mai putin importante. Din cealalata parte a orasului, prin Gara de Nord din Valencia, pot fi satisfacute celelalte distante lungi, medii sau din proximitate, cum sunt cele cu Sevilla. Prin urmare, eu cu siguranță cred că cea mai bună opțiune ar fi să meargeti acolo cu avionul pentru comoditate și preț, și apoi sa utilizați transportul public care este foarte confortabil.

Impresii. Ce vizitam in Valencia? 

Odata ajunsi in centru la Plaza de Toros, este timpul sa punem pe lista obiectivele turistice care se pot vizita fara a cheltui un singur euro in timpul acestui trip. Noi am ajuns în oraș și am făcut pornit spre a vizita obiectivele turistice prin incepand din punctul istoric de lângă Plaza de Toros. Dar, acum este timpul sa începem sa croim un traseu care ne va duce principalele puncte ale orașului (și cum am  spus anterior, fără a fi nevoie să renunțm la nici macar un euro în timpul turneului). Cum ar putea fi altfel, punctul de la care vom începe va fi  Catedrala din Valencia.

Plaza de Toros de Valencia

Plaza de Toros din Valencia, care a fost construită între anii 1850 și 1860, în stil neoclasic, arhitectura civilă romană, seamănă izbitor cu teatrul lui Flavio Marcelo din Roma. La câțiva metri distanță, avem, de asemenea, un grup de cladiri impunatoare, și anume Primăria, Banca Valencia și Oficiul Poștal. Deci, de aici poti vedea fara voia ta si alte  referințele turistice importante din Valencia.

Plaza-de-Toros-de-Valencia

Catedrala din Valencia

Turul Valenciei incepe cu Catedrala. Catedrala Metropolitana-Bazilica Adormirea Maicii Domnului din Biserica Valencia careia valencienii i spun “Seu”, are un stil predominant gotic mediteranean tipic spaniol, deși a primit bineinteles, elemente romanice, gotice franceze, renascentiste de baroc și neoclasic, deci este o clădire foarte interesantă pentru a fi vazuta. In stânga noastră găsim un pasaj ce dateaza din anul 1660 și care conectează clădirea principală cu Bazilica Fecioarei Sărmanilor, următoarea noastră vizită.

Plaza de la Reina Valencia cu Catedrala in spate, Spania

Turnul Miguelete

Daca parasim Piața Virgen, mergand in josul strazii, vom ajunge la acest clopot atât de duios și cu siguranță, una dintre cele mai importante imagini pe care le retin fara sa vrea toti cei care vin in Valencia. Cu un stil valencian semnificativ gotic, are aproximativ 70 de metri de mare de unde puteți admira vederi superbe. Multi urca aici   pentru a vedea dinspre sud masivul Montgó și Desierto de las Palmas care se afla în partea de nord a Valenciei. Urcatul in turn costa 2 euro de persona.

Turnul Miguelete din Valencia, Spania

Lonja de la Seda

Puțin mai jos această zonă vom găsi niște clădiri cu adevărat pitorești și istorice de importanță recunoscută. În primul rând Lonja de la Seda, sau, de asemenea, cunoscut sub numele Lonja de los Mercaderes. Este o capodoperă Valenciană  gotica ce a fost declarata cladire al Patrimoniu Mondial de către UNESCO, datează din al XV-lea și la începutul secolului al XVI-lea. Numele său provine de la faptul că în timpul construcției sale, țesătura de mătase a fost cea mai puternică industrie din oraș. Dacă dorim să o vizitam în zilele de duminică sau in sarbatorile legale intrarea este libera, in rest 2 euo de persoana.

 

Lonja de la Seda din Valencia, Spania

 

Torres de Quart si Torre Serrano

Ele sunt cu siguranță nu trebuie ratate in vizita noastra. Torres de Quart se afla la la intersecția dintre strazile Guillen de Castro  si Street Quart. In trecut au servit ca parte a a zidurilor medievale defensive ale orașului vechi. Este posibil ca sediul central al Muzeului Colectia de lăcătușerie, aflat în interiorul sau sa fie liber in zilele de duminică și de sărbători , in rest se viziteaza pe 2 euro de persoana.

Torres de Quart

Torre de Serrano

Plaza Redonda

Intr-o atmosfera libera, in mijlocul unui loc plin de terase și restaurante poti sta sa te relaxezi in Plaza Redonda.Cu toate astea, aici nu trebui sa ratam Ciutat Vella care se afla in proximitate si este opera lui Salvador Escrig din anul 1840. Piaza Redonda este un loc fermecator inconjurat de lanturi de magazine de tot felul cu mestesuguri traditionale si baruri tapas, calitati ce il fac unul dintre cele mai atractive locuri din Valencia.

Plaza Redonda din Valencia

terasa-bar-tapas-in-plaza-redonda-din-valencia

Valencia – orasul artelor si stiintelor

Dar nu există nici o îndoială că vizita la Valencia, nu ar fi completă fără turul orașului de Arte și Științe. Se poate merge pe jos de-a lungul Grădinilor Turia pentru a vedea aceasta lucrare futurista de arhitectura a lui Santiago Calatrava din Valencia.

Valencia Orasul Artelor si Stiintelor -1

Orasul Artelor si Stiintei din Valencia , Spania 2

 

Orasul Artelor si Stiintei din Valencia, Spania 3

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.