Zakynthos: Pesterile albastre din Zante

Peșterile albastre din Zante sunt una dintre cele mai populare excursii cu barca pe care le oferim pe insula de vacanță din Marea Ionică. Complexul natural de peșteri marini se află la nord de insulă situată în stâncile de sub Cape Skinari, unde apele au adâncit adâncimi în calcarul moale.
Peșterile de mare remarcabile sunt făcute și mai dramatic datorită stâncilor albe și a fundului mării, care sporesc culoarea azurului apei pentru a crea un peisaj marin, uimitor.
Bărcile de excursie ajung în fiecare zi în timpul verii, aducând mii de vizitatori de vacanță pentru a admira peșterile impresionante, unele dintre ele suficient de mari pentru a permite bărcilor mici să navigheze înăuntru.
Se poate aborda numai cu barca, în orice moment al zilei este bine să vezi peșterile, dar răsăritul și apusul soarelui sunt atunci când marea este cel mai probabil să fie calmă și culorile la cele mai orbitoare.


Lumina soarelui este refractată de peștele alb, în ​​timp ce cerul albastru se reflectă în apă pentru a crea o atmosferă magică.
Deschis pentru public în 1897, Peșterile Albastre au fost destinația populară a turiștilor de atunci. Cea mai mare dintre peșteri este Pestera Kianoun, numită și Grota Albastră.
Punctul cel mai apropiat de deplasare cu barca se află în portul mic al orașului Agios Nikolaos, lângă satul Volimes, dar excursii cu barca pleacă din multe alte puncte de pe insulă, cele mai notabile fiind centrele turistice mari.
Croazierele cu barca pleacă din Laganas și orașul capitala Zakynthos, dar mulți vizitatori recomandă excursia Agios Nikolaos, deoarece portul este mult mai aproape de peșteri, iar bărcile de croazieră mai mici se pot aventura adânc în peșteri.
Peșterile sunt neobișnuit de bune pentru snorkeling și pentru scufundări cu o mulțime de viață marină, care pot fi explorate în detaliu în lumina albastră uimitor de limpede.
În interiorul Peșterilor Albastre, arborii strălucitori de lumină soarelui care filtrează prin apa lăptoasă din azur oferă o experiență subacvatică o calitate de vis.
Vizitatorii care stau pe barcă se pot bucura în continuare de niște priveliști uluitoare, pe măsură ce lumina soarelui se spală prin arcadele de calcar
O excursie cu barca la Peșterile Albastre este adesea combinată cu o oprire la faimoasa plajă din Navagio. sau Shipwreck Beach, care este la doar câteva minute.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.